Magnesium massages, voetbaden, pakkingen en producten

Wist u dat magnesium in de top drie staat van de meest essentiële levensbehoeften van de mens?
Magnesium is de grote regelaar is ons lichaam. Het is van vitaal belang voor meer dan 350 processen in ons lichaam. Een goed magnesium gehalte in ons lichaam is de basis voor een goede gezondheid. Magnesium draagt onder andere bij aan het ritme van ons hart, de werking van onze spieren en gewrichten, de aanmaak van energie en ons waak/slaap ritme, ondersteund het immuunsysteem en hormoonspiegel. Uit onderzoek is gebleken dat 60-70% van de bevolking en 95% van de kinderen met ADHD/ADD/Autisme een magnesiumtekort heeft.

Oorzaken magnesiumtekort:

  • Intensief sporten
  • Darmaandoeningen (ziekte van Crohn e.a.)
  • Ongezonde leefstijl (junkfood, suikers, frisdrank, alcohol, cafeïne e.a.)
  • Gebruik van maagzuurremmers, calciumantagonisten of hartglycosiden
  • Medische klachten/ medische ingrepen
  • Meer oorzaken …….

Gevolgen magnesiumtekort:

Magnesiumtekort verhelpen door:

  • Magnesiumrijke voeding
  • Hulp van Supplementen
  • Transdermale behandelingen; magnesium toedienen via de huid

Transdermale magnesium therapie gebruikt het grootste orgaan van de mens, namelijk de huid, om een van de belangrijkste mineralen voor de mens op te nemen. Het opname percentage is dan ook hoog”

Aanvulling van magnesium leidt vaak tot aanzienlijke verbetering van uw klachten. Dat kan middels supplementen maar de beste manier is via uw huid omdat magnesium dan direct wordt opgenomen door de huidcellen en wordt verspreid door het lichaam.

Magnesium Pakking

Tijdens de pakking wordt magnesiumgel licht masserend aangebracht op uw hele lichaam. Vervolgens wordt u omwikkeld met plastic folie en bedekt met een infrarood warmtedeken. Een weldadige warmte bevordert de doorbloeding van uw huid, poriën openen zich en de magnesium wordt maximaal opgenomen! Ook de diep werkende infrarode warmte heeft een ontspannende invloed op uw lichaam.

Magnesium Massage

Op uw te behandelen lichaamsdeel wordt magnesiumolie of magnesium souplesse aangebracht. Dit wordt vervolgens licht in uw huid gemasseerd. Daarna laten we de olie of souplesse even rustig intrekken. Een warmtebron kan eventueel worden toegevoegd. Uw behandeling wordt daarna vervolgd met een normale massageolie of met magnesiumgel. Ter preventie van blessures tijdens sporten is deze massage ook uitermate geschikt en doeltreffend.

Magnesium voetbad

Een voetbad met magnesiumkristallen is heerlijk ontspannend, zuivert en geeft een boost aan magnesium die zich door uw hele lichaam verspreidt. Een extra effect is de afvoer van (zure) afvalstoffen. Na het voetbad is uw huid zacht en soepel.

Wilt u ontspannen, beter slapen en heeft u behoefte aan meer energie?
Dan raad ik u aan om twee maal per week een voetbad met magnesium te nemen voor het slapen gaan.

Wilt u weten wat magnesium voor u kan betekenen? Neem contact met mij op en ik vertel het u graag.