Massages

Al mijn massages zijn gericht op het zelf genezend vermogen van uw lichaam.

Een massagebehandeling is niet bedoeld als vervanging voor een medisch advies of behandeling in de reguliere zorg. Een behandeling kan wel ondersteunend of aanvullend werken op de behandeling van arts, specialist en/ of fysiotherapeut.

Ontspannende massage

Ontspanningsmassage is een massage van uw hele lichaam met een kalmerende en rustgevende werking, ontspanning van uw spieren, bevordering van uw doorbloeding en verbetering van uw stofwisseling. Deze massage werkt ontspannend bij hoofd, rug, buik en schouderpijnen. Tevens kan deze massage rust geven bij psychosomatische klachten zoals een down gevoel, lusteloosheid, stress en slechte nachtrust. Tijdens deze massage worden verschillende technieken toegepast.

Hotstone massage

Bij een hotstone massage wordt er naast masseren gebruik gemaakt van verwarmde basaltstenen die op uw lichaam worden gelegd. De massage bestaat voornamelijk uit lange rustige en cirkelvormige strijkingen. Het effect van deze behandeling is een diepere ontspanning, bevordering van uw bloedcirculatie en een snellere afvoer van afvalstoffen. De hotstone massage is uitermate geschikt tegen vermoeidheid. Het is ook een weldaad als u spier en gewrichtsklachten heeft. Tevens is het een heerlijke ontspannende massage die helpt stress te verminderen.

Voetreflex

Door druk of massage op uw voet uit te oefenen worden uw reflexzones die corresponderen met alle organen, klieren, botten, zenuwen en weefsels in uw lichaam gestimuleerd. Hierdoor ontstaat een diepe ontspanning.
Het effect is dat zuurstof en voedingsstoffen beter in uw bloed opgenomen wordt en afvalstoffen beter worden afgevoerd. Verder activeert deze massage energiebanen in uw lichaam.

Ayurvedische drukpunt massage

Tijdens de Ayurvedische massage wordt gebruik gemaakt van kloppen, kneden, strijken. Op de energiepunten/banen in uw lichaam wordt druk uitgeoefend. Er wordt gebruik gemaakt van warme etherische olie. Deze massage is reinigend, ontspannend, voedend en brengt balans in uw lichaam en geest.

Magnesium Massage

Op uw te behandelen lichaamsdeel wordt magnesiumolie of magnesium souplesse aangebracht. Dit wordt vervolgens licht in uw huid gemasseerd. Daarna laten we de olie of souplesse even rustig intrekken. Een warmtebron kan eventueel worden toegevoegd. Uw behandeling wordt daarna vervolgd met een normale massageolie of met magnesiumgel. Ter preventie van blessures tijdens sporten is deze massage ook uitermate geschikt en doeltreffend.

 

Wilt u weten wat een massage voor u kan betekenen? Neem contact met mij op.