Reiki & transhealing

Wat is Reiki?

Je kunt het vertalen als ‘universele energie’. Reiki heeft Japanner Mikao Usui als geestelijk vader. Daarbij ging Usui er van uit dat iedereen over een dosis energie beschikt. Als we ‘Reiki’ vertalen vanuit het Japans komen we tot ‘kracht van de zon’. Het is wat dat betreft de energie van de zon die je in het lichaam hebt. Reiki in de eerste plaats gebaseerd op de overdracht van energie tussen de behandelaar en persoon. Die levensenergie wordt gesimuleerd door onze handen. Reiki beschouwt ons lichaam, onze geest en ziel als één geheel. Tijdens een behandeling worden de handen op de plaats waar u bijvoorbeeld pijn ervaart neergelegd. We gaat er vanuit dat daar uw energie geblokkeerd is en deze weer vrij gemaakt moet worden. Reiki is vergelijkbaar met andere alternatieve geneeswijzen zoals bv shiatsu en acupunctuur. Volgens de Chinese filosofie is deze universele energie de onmisbare levenskracht we in alle levende wezens aanwezig is. Reiki gebruikt deze universele energie vooral om het netwerk van energiebanen weer in evenwicht te brengen en te houden. In deze energiebanen kunnen blokkeringen ontstaan. We maken deze energieblokkades ongedaan door extra energie door het lichaam te laten stromen.

Reiki behandelt niet alleen de waarneembare pijn, maar ook de oorzaak van de pijn.
Reiki verlicht pijn, versnelt het proces van genezing, stopt het bloeden, ontspant degene die de behandeling ondergaat en brengt de linker- en rechter hersenhelft, de chakra’s en de energie van de aura in evenwicht. Reiki versnelt het zelfgenezend vermogen en geeft inzicht en leert je relativeren. Tijdens de Reiki-behandeling gaat de ademhaling langzamer, de bloeddruk zakt en gevoelens kalmeren. Wat er verder gebeurt wordt bepaald door de Bron-energie en kan niet worden voorspeld.
Reiki is alleen maar positief en kan geen levend wezen schade berokkenen, ongeacht de conditie of status. Het kan bij iedereen worden toegepast, ongeacht hoe jong, oud of zwak.

Tijdens een Reiki behandeling maak ik gebruik van transhealing (verhoogde staat van bewustzijn). Hierbij geef ik vanuit de afstemming inzichten en healing op zielsniveau/ spiritueel niveau.  Naast het overbrengen van helende energie en het in balans brengen van energie stromen wordt er ook gewerkt in de aura lagen. Dit kan gepaard gaan met emoties, waardoor er ruimte vrijkomt voor nieuwe energie. Oude energie wordt hiermee getransformeerd of weggenomen waardoor je beter in je kracht komt te staan. Er mogen boodschappen doorgegeven als die komen welke je kunnen helpen bij inzicht en toepasbare veranderingen.

Wanneer Reiki?

Reiki pakt niet de symptomen maar de oorzaken van de klachten aan. In het holistische wereldbeeld hebben alle klachten een lichamelijke, geestelijke, emotionele of spirituele oorzaak. Dat zijn zowel angsten als verdriet en allerlei onverwerkte gebeurtenissen. Reiki accepteert al deze oorzaken niet als negatief maar als een deel van onszelf. Dat zorgt ervoor dat lichamelijke en geestelijke problemen afnemen of zelfs volledig verdwijnen. Reiki brengt ons weer in evenwicht en dat is nodig voor een goede fysieke en mentale conditie.

Tijdens en na een behandeling met reiki ervaar je een grote rust, zowel lichamelijk als geestelijk. Je energie stroomt beter door je lichaam een laat alle negatieve gedachten los. Reiki heeft ook een invloed op ons onderbewustzijn, waardoor automatisch een helingsproces wordt gestimuleerd. Allerlei toxische afvalstoffen die zich in je lichaamsweefsels verzamelden worden tijdig afgebroken en afgevoerd. Op die manier komt er een nieuw bewustzijn tot stand. Je wordt zo niet alleen bewuster van jezelf, maar evengoed van anderen en van allerlei situaties die zich rondom jou voordoen.

 • Reiki wordt ingezet bij klachten van fysieke, emotionele en mentale problemen
 • verbeteren van onze levenskwaliteit
 • voor rust en ontspanning
 • voor meer energie
 • verbeteren van immuunsysteem en verhogen van natuurlijke weerstand
 • verkleinen risico’s tav aandoeningen en verzachten van symptomen soms zelfs genezen.
 • Reiki is een helingsmethode
 • Helpt bij spirituele groei
 • Het tijdig afbreken en afvoeren van giftige afvalstoffen
 • De werking van onze organen wordt extra gestimuleerd
 • Onze hormonen komen in evenwicht
 • Ons zelf genezend vermogen wordt bevordert

Het wil in geen geval de gebruikelijke geneeskunde vervangen, wél aanvullen en ondersteunen.

Reiki-behandeling

Reiki is een behandeling welke liggend of zittend gegeven kan worden. De kleding wordt hier aangehouden. Zorg voor gemakkelijk dragende kleding.
Een Reiki-behandeling begint altijd bij het hoofd en gaat langs de voorzijde naar de voeten en wordt daarna van hoofd tot voeten langs de rugzijde voorgezet.
De beide handen worden met de handpalm naar beneden gebruikt. Ze worden op de Reiki-handposities geplaatst en rusten daar heel ontspannen, zonder dat er druk wordt uitgeoefend op het lichaam van degene die de behandeling ontvangt of worden er vlak boven gehouden, wil de energie worden geactiveerd en doorgegeven.
De Reiki-handposities komen overeen met de chakra’s. De chakra’s bevinden zich op de etherische energielaag die een laag boven die van het fysieke lichaam is. Het zijn omvormers van energie en brengen Ki van de Aarde en de Hemel in het lichaam van mens of dier. De belangrijkste chakra’s bij mensen bevinden zich in een rechte lijn op het midden van voor- en achterkant van het lichaam.
Een volledige Reiki-behandeling bestrijkt alle chakra’s en alle organen van het lichaam.

Een Reiki behandeling kan ook in combinatie met een massage gegeven worden zowel een algehele behandeling als lokaal waar men klachten of blokkades ervaart.

Wat kun je verwachten tijdens en na een Reiki behandeling:

 • Een warm en heerlijk gevoel
 • Tintelingen in het lichaam
 • ontspanning en rust
 • Beter slapen
 • Soms hevig transpireren
 • Lawaaierige ingewanden
 • Een grote en onweerstaanbare drang om te praten
 • Reiki kan (oude)(opgekropte) emoties losmaken